Voordelen stewardess opleiding

Waarom wil iedereen een stewardess opleiding volgen?

Veel mensen willen van kinds af aan al stewardess worden. Waarom is dat toch? Waarom hangt er een spannende en ook romantische sfeer rondom het werk van een stewardess. Hieronder zullen wij de belangrijkste redenen kort bespreken.

Flexibiliteit

De meeste mensen werken van maandag tot en met vrijdag, 40 uur in de week. De vrije dagen vallen altijd in het weekend en ze gaan 1 of hooguit 2 keer per jaar een aantal weken op vakantie naar zonnig land of de wintersport. Voor een stewardess is dat totaal anders! Na het volgen van de stewardess opleiding en het vinden van een baan als stewardess heb je vaak de mogelijkheid om je vluchten te groeperen in een bepaalde maand of week. Hierdoor heb je vaak elke maand wel 1 of 2 weken vrij! En dat is dan nog eens bovenop je standaard vakantiedagen! Deze extra vrije tijd kan je natuurlijk benutten om nog extra te reizen, opleidingen te volgen of zelfs een eigen onderneming naast je baan te runnen.

Variatie

Elke dag in de auto, in de file, naar je werk. Elke dag naar hetzelfde kantoor en dezelfde collega’s. Dat is wat een groot deel van de bevolking elke dag doet. Als stewardess is echter geen enkele dag hetzelfde. Je werktijden, collega’s, werkomgeving etc. zijn elke dag weer anders! Elke vlucht gaat naar een andere stad, met een andere bemanning, en met andere pasagiers. Zie zo maar eens verveeld te raken!

Reizen

Reizen! Daar draait het toch voor een groot deel om. De hele wereld kunnen zien. Gelukkig krijg je als stewardess vaak korting op vluchten. Soms mag je zelfs gratis meevliegen! En niet alleen bij je eigen maatschappij. Vaak krijg je ook nog eens korting bij andere maatschappijen. Naast de vlucht krijg je vaak ook korting op hotels, huur auto’s en excursies. Als je alles bij elkaar optelt heb je de mogelijkheid om tegen lage kosten een groot deel van de wereld te zien!

Conclusie

Kortom, het volgen van een stewardess opleiding kan vele deuren voor je openen. Hou je van reizen en zelf je leven kunnen indelen dan is een stewardess opleiding echt aan te raden! Neem de toekomst in eigen hand!

Wil je meer weten, kijk dan bij stewardess opleiding.