Onderdelen stewardess opleiding

Waar bestaat een stewardess opleiding uit.

De stewardess opleiding bestaat uit een groot aantal onderwerp gericht op het verbeteren van de klantgerichtheid en service maar ook op procedures met betrekking tot veiligheid en materaal. Ongeacht welke opleiding je ook kiest, de volgende onderwerpen zullen gegarandeerd aan bod komen.

Talenkennis

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Aangezien je veel in het buitenland verblijft moet je talenkennis in orde zijn. Vaak red je het niet als je alleen de Engelse taal machtig bent. Wil je een voorsprong nemen op de andere studenten en cursisten begin dan nu alvast met een cursus Duits, Spaans of Frans.

Communicatie

Als stewardess ben je het eerste aanspreekpunt namens de luchtvaartmaatschappij voor de passagiers. Het is dus belangrijk dat je je werkgever goed weet te vertegenwoordigen en de passagiers correct en vriendelijk te woord kan staan. Ook in die moeilijke situaties waarbij de passagier al dan niet terecht zijn onvrede uitspreekt. Tijdens de stewardess opleiding leer je omgaan met die moeilijke situaties. Je leert hoe je moet reageren en hoe je mensen weer kan kalmeren.

Presentatie en uiterlijke verzorging

De stewardess is het visitekaartje van de luchtvaartmaatschappij en dient er dus verzorgt uit te zien. Een stewardess moet zich ook goed en zelfverzekerd kunnen presenteren. Ze moet mensen kunnen overtuigen!

Procedures

Op elke luchthaven zijn er uitgebreide procedures met betrekking tot veiligheid en controles. Om niet voor verrassingen te komen staan wordt je gedurende de stewardess opleiding uitgebreid opgeleid in het afhandelen van procedures.

Stage

Een stewardess opleiding biedt vaak de mogelijkheid om stage te lopen bij een luchtvaartmaatschappij. Op deze manier bouw je werkervaring op wat van pas kan komen bij het solliciteren. Heb je echt talent dan zal de luchtvaartmaatschappij waar je je stage hebt gelopen je graag aannemen. De luchtvaartmaatschappij hoeft dan namelijk de nieuwe stewardess niet meer in te werken.

Bovenstaande onderwerpen zijn nog maar een kleine greep van wat je kan verwachten. Op het onderwerp procedures na hoef je vaak niet uren in de boeken te zitten. De opleidingen zijn over het algemeen erg praktijkgericht. Omgangsvormen en rollenspellen staan vaak centraal in het leertraject.

Wil je meer weten, kijk dan bij stewardess opleiding.