Kosten stewardess opleiding

Wat zijn de kosten van een stewardess opleiding?

stewardess opleidingAls je kijkt naar toeristische opleidingen dan is de stewardess opleiding toch wel de populairste. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het leven van een stewardess lijkt heel relaxt en romantisch, en kan dat dan ook zeker zijn. Maar voordat je jezelf stewardess mag noemen dient er wel eerst een opleiding te worden afgerond. Een groot deel van de vragen die wij krijgen over de stewardess opleiding gaan over de kosten. Vandaar dat wij een aparte pagina hebben geweid aan dit onderwerp.

Aan welke kosten moet je denken als je een stewardess opleiding gaat volgen? En kan je deze kosten wel betalen? Een opleiding tot stewardess volgen kan je op meerdere niveaus doen. Zo zijn er de hbo opleidingen toerisme, de mbo toerisme opleiding en natuurlijk de private opleidingen en cursussen. Voor vrijwel elke opleiding geldt dat je de kosten zelf zal moeten betalen. Hierbij hebben de private opleidingen en cursussen het voordeel dat ze over het algemeen korter duren dan een HBO of MBO opleiding. Doordat de gespecialiseerde stewardess opleidingen en cursussen vaak korter duren zijn de totale kosten van de opleiding lager. Wil je dus snel en tegen zo laag mogelijke kosten stewardess worden dan zit je al snel vast aan een gespecialiseerde opleiding. Gelukkig is de kwaliteit van deze opleidingen over het algemeen erg goed en biedt het zelfs voordelen als het op solliciteren aankomt! Wil je weten wat een opleiding kost dan kan je het beste contact opnemen met de betreffende instelling.

Af te trekken kosten bij een stewardess opleiding

De kosten die je maakt bij een stewardess opleiding zijn vaak fiscaal af te trekken. De netto kosten van je opleiding zullen dus aanzienlijk lager uitvallen dan het bruto bedrag van de stewardess opleiding. Als je wilt weten hoeveel van de kosten je wilt aftrekken, dan kan je het beste een kijkje nemen op de site van de belastingdienst.
Vaak bieden opleidingen de mogelijkheid om de opleiding jaarlijks in 1 keer te betalen. Dit lijkt in eerste instantie duur maar als per maand betaald en de termijnbedragen bij elkaar optelt zal je zien dat er vaak rentekosten in rekening worden gebracht. Het in 1 keer betalen van de opleidingskosten kan dus zeer lonend zijn!

Fiscaal voordeel bij een stewardess opleiding?

Om gebruik te kunnen maken van de belastingaftrek is het belangrijk dat jezelf de kosten van de stewardess opleiding betaalt. Als je naast je opleiding nog een inkomen geniet uit een baan dan kan je de kosten van de stewardess opleiding inhouden op je fiscaal genoten inkomen. Ons advies is om altijd eerst even bij de belastingdienst of een belastingadviseur informatie in te winnen over de mogelijkheden

Wil je meer weten, kijk dan bij stewardess opleiding.